Niet alleen is Max Verstappen ongenaakbaar bij de coureurs, bij de constructeurs geldt dat na drie races voor Red Bull. Daarachter maakt Aston Martin een goede indruk. En als het aan Alpine-teambaas Otmar Szafnauer ligt, wordt zijn renstal de nummer drie in de hiërarchie bij de constructeurs.

Vanaf de komende Grand Prix in Bakoe wil Alpine de aanval openen op Mercedes en Ferrari. Dat heeft Szafnauer tegenover diverse media laten weten. “We hebben een prima pakket met updates samengesteld voor de race in Azerbeidzjan. Als onze vooruitgang zo groot is als we denken, kunnen we in Bakoe de strijd met bijvoorbeeld Mercedes aangaan.”

Red Bull en ook Aston Martin – Szafnauers voormalige werkgever – zijn vooralsnog voor Alpine te snel, zo weten ze bij de Franse renstal. Maar de blik is gericht op plek drie bij de constructeurs en een gevecht met Mercedes betekent in dit geval ook een gevecht met Ferrari.

Ook in Miami updates

De Italianen zullen, net als de andere teams, ook zo hun eigen updates meenemen naar de race waarmee het Formule 1-seizoen eind april wordt hervat. Szafnauer kijkt desondanks uit naar het treffen in Bakoe. “We nemen veel updates mee, maar we weten natuurlijk niet wat Mercedes en anderen gaan doen. Wat ik wel weet: onze doorontwikkeling is intensiever dan vorig jaar, dat moet zich op de baan gaan uitbetalen.”

Het blijft voor Alpine, met coureurs Esteban Ocon en Pierre Gasly op dit moment teleurstellend zesde in het constructeurskampioenschap, niet alleen bij updates voor de race in Azerbeidzjan. Ook de week erna zijn nieuwe onderdelen beschikbaar in Miami. Szafnauer: “We willen niet dat onze ontwikkeling stokt. Vorig jaar zagen we al dat wat goed werkt in onze windtunnel ook echt goed werkte op de auto. Op basis daarvan ziet het er goed uit voor de rest van het seizoen.”

De nieuwste editie van FORMULE 1 Magazine ligt nu in de winkel. Met zoals altijd boeiende verhalen, interessante reportages, achtergronden en interviews, duiding over techniek en onderscheidende fotografie! In dit nummer onder meer:

  • Reportage: Verstappen op weg naar derde titel? ‘Hij is gemaakt om te winnen’
  • Alonso neemt Aston Martin bij de hand: ‘Geef Fernando vertrouwen en je krijgt 110% van hem’
  • Exclusief interview: Valtteri Bottas heeft lak aan de mening van anderen
  • Documentairemaker Nick Hoedeman: de schaduw van Max Verstappen
  • Interview: Daniel Ricciardo openhartig over zijn nieuwe leven als derde coureur   
  • Manager Guilaume Le Goff rekent op een steile opmars van Nyck de Vries
  • Columns Rob Kamphues, Koen Vergeer en Nelson Valkenburg
  • De mooiste foto’s van huisfotograaf Peter van Egmond
  • En verder alles over de GP’s van Saoedi-Arabië en Australië

Gratis verzending in Nederland!