Williams-coureur Lance Stroll racet eind januari samen met, onder meer, Robin Frijns voor Jackie Chan DC Racing in de 24 Uur van Daytona. Ho-Pin Tung doet voor datzelfde team aan de race mee.

Stroll en Frijns zullen hun auto delen met Felix Rosenqvist en Daniel Juncadella. Voor Stroll wordt het zijn tweede deelname aan de Amerikaanse 24-uursrace. In 2016 deed hij met Ford Chip Ganassi Racing mee aan de wedstrijd op de Daytona International Speedway roadcourse.

Met Stroll, Frijns, Rosenqvist en Juncadella heeft Jackie Chan DC Racing een coureurskwartet met een flinke staat van dienst. Stroll rijdt dit jaar voor Williams in de Formule 1, met een derde plek in Bakoe als beste resultaat, nadat hij in 2016 Europees Kampioen Formule 3 werd.

Een jaar eerder werd Rosenqvist kampioen in die klasse, waar hij destijds een teamgenoot van Stroll was. Rosenqvist, momenteel Formule E-coureur, won daarnaast zowel de Formule 3 Masters op Zandvoort als de prestigieuze Formule 3-race in Macau twee keer.

Juncadella is een oud-testrijder van Force India en racet, na en naast een periode in de DTM, al enkele jaren in GT’s. In 2012 won hij het EK Formule 3.

De Nederlander Frijns (26) won datzelfde jaar de titel in de Formule Renault 3.5, nadat hij de jaren daarvoor kampioen werd in de Formule Renault 2.0 en Formule BMW. Nadat periodes als testrijder voor Sauber en Caterham in de Formule 1 geen racezitje opleverden, ging Frijns onder meer in de Blancpain Series – waarin hij twee titels won – en Formule E aan de slag.

De Jackie Chan DC Racing Oreca van Tung, Laurent en Jarvis.

Tung
De andere Oreca 07-bolide van Jackie Chan DC Racing wordt in Daytona bestuurd door de Nederlandse Chinees Ho-Pin Tung, samen met David Cheng en Thomas Laurent. Tung en Laurent werden dit jaar – met de Brit Oliver Jarvis – tweede in de 24 Uur van Le Mans en winnaar van de LMP2-klasse. In het World Endurance Championship finishten Tung, Laurent en Jarvis als tweede in de LMP2-eindstand.

Alonso
Lance Stroll is overigens niet de enige Formule 1-coureur die een uitstapje maakt naar Daytona. McLaren-coureur Fernando Alonso komt tijdens de 24-uursrace uit voor United Autosports, het team van McLaren-topman Zak Brown. Alonso zal een Ligier delen met McLaren-testrijder Lando Norris.

Williams-reserve Paul di Resta, die dit jaar in de Grote Prijs van Hongarije racete als invaller van de zieke Felipe Massa en nog hoopt op een 2018-zitje bij Williams, doet eveneens voor United Autosports mee aan de race. Hij zal echter een andere auto besturen dan Alonso en Norris.