De komende race zal veel duidelijk worden. Niet alleen bij de topteams, maar ook bij de mindere goden. Monaco is namelijk nog de enige baan, waar je echt het kaf van het koren kan scheiden. Daar zie je wie er lekker in zijn vel zit en wie niet. Daar komen talenten naar boven en worden teamgenoten geknakt. Oppassen dus voor Albers.De technische leiding van Spyker heeft al aangegeven dat ze veel verwachten van Sutil. Die kan daar laten zien wat hij waard is. Ook Hamilton kijkt uit naar de race in het prinsdom; hij wil er vol voor zijn eerste overwinning gaan. Het zou perfect passen in het sloopwerk dat hij verricht bij de gevestigde orde. Hij rammelt aan de stam van Alonso, net zoals Sutil dat doet bij Albers.

Beide ervaren mannen zeggen het top vinden een teamgenoot te hebben die competitief is, maar ze zijn natuurlijk niet echt blij. Sutil heeft een driejarige deal met Colin Kolles naar het schijnt. En Kolles weet ook dat Peter Sauber ooit veel geld verdiende door het contract van Raikkonen te verkopen aan Ron Dennis. Er is hem dus veel aan gelegen dat het Sutil goed gaat, of in elk geval steeds beter.

Dat is een aandachtspunt voor Albers. Hij zal moeten zorgen dat het sterretje van Sutil minder hard stijgt dan het op dit moment doet. Hij zal moeten zorgen dat het hele team achter hem blijft staan en moet daarnaast vooral gassen met die hap. Geen effen paadjes bewandelen maar erop hameren dat hij eens wat anders mag doen dan zijn teamgenoot. Lichter kwalificeren en dan maar een keer gokken op een vroege safetycar. Zo kan hij wellicht opvallen en langzaam maar zeker het tij keren. Want het is een beetje eb in het Albers-kamp. Terwijl Sutil heel subtiel, en in de schaduw van Lewis Hamilton, naar een opvallende plek in de paddock klimt. En dat is misschien wel een betere plek ook.

Albers kon vorig jaar tekenen bij Williams. Daar zal hij de komende tijd ongetwijfeld nog eens aan terugdenken.

Groet, Ollie