Adrian Sutil haalde voor de eerste keer dit jaar de laatste kwalificatie. In Q3 reed hij echter geen ronde om banden te sparen voor morgen. Een tactiek die Force India vaker gebruikt.

Sutil heeft voor zijn gevoel het maximale uit de auto gehaald. Een bevredigend gevoel. “De auto werkt het hele weekend al redelijk goed en ik had een goed gevoel over de kwalificatie”, vertelt de Duitser. “Zaak was om een prima rondje te rijden. Daarom ben ik nu erg tevreden: ik heb het maximale uit de auto gehaald.”

 

“We kwamen in Q3 niet in actie omdat het ons verstandiger leek om nog een setje banden voor de race te sparen. In de tweede sessie zagen we al dat Nick Heidfeld maar twee tienden langzamer was, en het leek voor ons niet waarschijnlijk dat we beter konden dan de tiende plaats. Het is een goede plek op de grid. In de race gaat het er pas echt om dus hopelijk pakken we morgen punten.”

Paul di Resta start morgen als twaalfde. “Ik wist na gister dat we vandaag een lastige dag voor de boeg hadden”, zegt de Schot over de problemen van gisteren. “Ik reed in Q2 op de grens en maakte een klein foutje in de zeventiende bocht. Ik schakelde niet voldoende terug en ging wat wijd. Hierdoor verloor ik het voordeel dat ik in de eerste sector pakte.”

“De twaalfde plaats is niet slecht gezien de omstandigheden. Ik blijf positief en ik denk dat we morgen voor punten kunnen gaan. Een nadeel: ik heb nog geen lange run kunnen afleggen. Het is dus lastig om in te schatten wat we met de aerodynamische balans moeten doen, of wanneer we op de banden moeten letten.”