*

Sutil blijft jacht maken op Mercedes

Daan de Geus

Daan de Geus

31 augustus 2011 11:02

Sutil blijft jacht maken op Mercedes
Formule1

Na het behalen van een zevende plaats in Spa is Adrian Sutil vol vertrouwen voor de Grote Prijs van Italië, waarin hij hoopt het team van Mercedes te kunnen verslaan.

Hoewel Mercedes in het kampioenschap ruim voor staat op Force India, denkt Sutil dat de beide teams elkaar op de baan weinig ontlopen: “Mercedes is onze directe tegenstander en ze waren in België iets sterker dan wij, maar we hopen ze op het circuit van Monza weer aan te kunnen vallen”, verklaart de Duitser zijn intenties tegenover Auto, Motor und Sport.

Sutil rekent er sowieso op dat Force India in Italië goed voor de dag zal komen, want het team doet het traditioneel goed op hogesnelheidscircuits waar weinig downforce vereist is.”Hoewel het beeld misschien een beetje vertekend is door de introductie van het Drag Reduction System, is onze topsnelheid nog altijd zeer goed”, zegt hij. “Ik vertrouw er dan ook op dat we sterk zullen zijn in Monza en verder vooraan de grid zullen staan, want we rijden er met weinig downforce en dan heeft de verstelbare achtervleugel ook minder invloed.”

Voor de andere races die na Monza nog volgen is Sutil eveneens vol vertrouwen. “Het loopt nu beter dan in het begin van het jaar en ik heb ook wat meer geluk, al heb ik me eigenlijk nooit serieus zorgen gemaakt over mijn prestaties.”

“Het zat me natuurlijk wel dwars dat het aan het begin van het jaar wat minder ging, maar ik weet hoe dat komt. Er gingen toen telkens dingen mis en het lukte me niet de puzzelstukjes op de juiste plaats te leggen. Nu gaat het echter weer beter en ik ben bovendien ontzettend gemotiveerd. Er zijn namelijk nog acht races te verrijden waarin belangrijke punten te verdienen zijn.”