Net als teambaas Vijay Mallya is Adrian Sutil vol vertrouwen voor de Grand Prix van Monaco. “Ik heb een goede auto, punten zijn zeker mogelijk.”

Aan zelfvertrouwen ontbreekt het Force India momenteel niet. Na diverse puntenscores in de eerste vijf races verwacht het team mooie dingen te doen in Monaco.

Vijay Mallya zei ‘aardig wat punten’ te willen scoren. Adrian Sutil sluit zich daarbij aan. “We hebben een pakket verbeteringen hier dat ons flink zou moeten helpen”, zegt de Duitser.

Sutil heeft goede herinneringen aan Monaco, waar hij de afgelopen jaren snel voor de dag kwam. Zo was hij in 2008 op weg naar een prachtige plek totdat Kimi Räikkönen hem de baan af reed.

“Ik heb het hier goed gedaan en kan niet wachten om er weer te racen”, zegt Sutil. “Dit jaar is echter een totaal andere situatie: ik heb nu een goede auto en het kan me niet schelen wat voor weer het is. Als we goed kwalificeren, zijn een paar punten zeker mogelijk. Of misschien nog wel meer dan dat.”

Dat de coureur geen regen nodig heeft voor succes, wil niet zeggen dat hij er niet op hoopt. “Ik hou van regen, zeker hier. Ik weet hoe ik op een stratencircuit moet rijden als het nat is."