Adrian Sutil is ondanks een aanhoudende stroom geruchten niet bang zijn stoeltje bij Sauber te verliezen. Volgens de Duitser zit hij stevig in het zadel bij het Zwitserse team.

“Daar is niks van waar”, zegt Sutil tegen Crash.net over de berichten waarin wordt gesuggereerd dat hij zijn plekje bij Sauber wel eens zou kunnen kwijtraken. “Ik hoor mijn halve carrière al dat soort dingen, maar heb er toch al zo’n 120 Grands Prix opzitten en ben bang dat jullie nog wel wat langer tegen mijn gezicht moeten aankijken”, spreekt de 31-jarige Duitser met een kwinkslag.

Volgens Sutil worden de geruchten dat zijn toekomst bij Sauber in gevaar is door iemand van buitenaf de wereld ingeslingerd, maar zit het in werkelijkheid goed tussen het team en hem. “En we doen er samen alles aan onze situatie te verbeteren”, verduidelijkt de coureur van de nog altijd puntloze renstal.

Sutil weet echter dat geld altijd een rol speelt als je voor een kleiner team rijdt, zoals Sauber. Dat hij daarbij te maken krijgt met andere (kandidaat-)coureurs die mogelijk meer kunnen meebrengen of daarom in beeld zijn, is dan ook niets nieuws voor hem. “Ik heb hier al mee te maken sinds mijn debuut in 2007 bij Spyker, waar we zeven coureurs hadden voor twee auto’s”, blikt hij terug.

“Ik ben er wel aan gewend. Het schiet niet op om een vrijdagtraining uit te moeten zitten, maar ik begrijp waarom het af en toe nodig is en heb er geen grote problemen mee. Het management van Sauber doet ook gewoon hard haar best een goede balans te vinden en de juiste afwegingen en keuzes te maken.”

Saubers rijdersstal
Behalve dat het Adrian Sutil in dienst heeft, zet Sauber dit jaar ook Esteban Gutiérrez in als racecoureur. Daarnaast heeft het in Giedo van der Garde een test- en reserverijder met een jaar aan Formule 1-ervaring, terwijl het ook Sergej Sirotkin in de boeken heeft staan als testrijder en Simona de Silvestro aan zich heeft verbonden als affiliated driver met als doel haar klaar te stomen voor de Formule 1.