Force India is één van de twee teams waar nog een stoeltje vrij is en het lang wachten is op uitsluitsel, maar kanshebber Adrian Sutil en zijn management blijven geduldig hoop houden op een positieve uitkomst.

“De situatie is nog precies hetzelfde als acht weken geleden”, vertelt Sutils manager Manfred Zimmermann aan Motorsport-Total, als die publicatie hem vraagt naar hoe het ervoor staat met de onderhandelingen.

“Ook wij wachten nog steeds op een beslissing, maar we geloven erin dat teambaas Vijay Mallya uiteindelijk voor de juiste coureur zal kiezen”, vervolgt de manager, die daarmee uiteraard op zijn eigen beschermeling doelt.

Sutil is echter niet de enige kanshebber voor het Force India-zitje, want ook testrijder Jules Bianchi mag namelijk nog hoop houden in het naar alle waarschijnlijkheid tot een tweestrijd verworden gevecht om het stoeltje.

Toch is het volgens Motorsport-Total niet zo dat het maken van een keuze tussen deze twee coureurs zo moeilijk is dat er maar geen beslissing komt. De Duitsers menen namelijk dat de financiële problemen waar teambaas Mallya’s andere ondernemingen mee te kampen hebben, voor de vertraging zorgen.

Mallya’s luchtvaarmaatschappij verkeert immers al meer dan een jaar in zeer zwaar weer – met een schuld van naar verluidt twee miljard dollar – hetgeen inmiddels ook invloed heeft op de andere tak van Mallya’s imperium, die bestaat uit meerdere brouwerijen.

Mallya zou het grootste deel van zijn aandacht daar momenteel op richten, waardoor zijn renstal tijdelijk naar de achtergrond verdreven is en het kiezen voor een coureur dus ook langer op zich laat wachten. Heel veel langer kan en zal het allemaal echter niet meer duren, want Force India heeft aangegeven haar nieuwe bolide op 1 februari te presenteren, alvorens op 5 februari aan de wintertests te beginnen.

Foto: Adrian Sutil (links) met zijn manager Manfred Zimmermann (midden) en Force India-kopstuk Otman Szafnauer. © Racepictures.