Adrian Sutil hoopt in 2014 bij zijn nieuwe team Sauber voor elkaar te krijgen wat hem in zijn zes eerdere seizoenen in de Formule 1 nog niet is gelukt: naar het podium gaan.

“Sauber heeft in het verleden al podiumplaatsen behaald, en dat is precies wat ik volgend jaar ook wil doen”, verkondigt de Duitser in interview met Formula1.com.

Sutil, wiens beste klassering tot op heden een vierde plek is, verheugt zich bij voorbaat al op het behalen van zijn eerste podiumklassering, want hij twijfelt er niet aan dat dit in 2014 tot de mogelijkheden behoort: “Ik ben er zeker van dat de samenwerking tussen Sauber en mijzelf succesvol wordt.”

De dertigjarige coureur, die afgelopen vrijdag bevestigd werd als Sauber-coureur voor 2014, geeft verder aan dat hij het ’tijd voor verandering vond’, na vijf jaar bij Force India en één seizoen bij voorloper Spyker.

“Ik heb een fijne tijd bij Force India gehad en het team zal altijd een speciale plek in mijn hart blijven houden omdat ze me in 2013, na een afwezigheid van een jaar, een tweede kans hebben gegeven. Ik ga een aantal van de mensen daar ook zeker missen, maar ik zie erg naar mijn nieuwe uitdaging uit en ben zeer benieuwd naar hoe het gaat zijn om voor een ander team te werken.”

Voorbereidingen
Sutils oude en nieuwe team waren de afgelopen seizoenen aan elkaar gewaagd. Welke van de twee in 2014 de bovenhand zal hebben, is echter niet te voorspellen volgens Sutil: “Ik weet namelijk niets over Force India’s auto voor 2014, terwijl ik van de nieuwe Sauber alleen maar weet dat hij de crashtest al met succes heeft doorstaan.”

Wat voor Sutil in ieder geval wel een gunstige bijkomstigheid van zijn overstap is, is dat hij ‘op één uur rijden’ van de Sauber-fabriek in Hinwil woont. “Dat is een luxe, en ik verwacht dan ook veel tijd op de fabriek door te brengen. Ik zal daar na de Kerst overigens gelijk al mee beginnen, zodat ik de teamleden kan leren kennen en aan de manier van werken kan wennen.”