Pat Symonds, de technisch directeur van het team van Williams, ziet in Valtteri Bottas een toekomstig wereldkampioen. “Ik ben zeer onder de indruk van hem.”

“Ik heb in mijn tijd met een aantal jongens gewerkt die later kampioen zijn geworden en ik twijfel er absoluut niet aan dat ook Valtteri op een dag wereldkampioen zal zijn”, vertelt Symonds in interview met Autosport.

Symonds, die onder meer met zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher, tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso en enkelvoudig wereldkampioen Jenson Button heeft gewerkt, denkt dat de 25-jarige Bottas ‘alles in huis heeft’ wat nodig is om ook een titel te winnen.

“Valtteri is enorm snel, erg slim, een goede teamspeler en is daarnaast een echte persoonlijkheid. Hij is bovendien iemand die amper fouten maakt, maar als hij iets verkeerd doet, leert hij daar van”, somt Symonds op.

“Om kampioen te worden, heb je aan snelheid alleen niet genoeg. Het gaat ook om zaken als intelligentie, aanpassingsvermogen, werklust en attentie voor detail. Dat zijn de aspecten waardoor Valtteri ooit kampioen zal worden, en ik hoop van harte dat hij dat met Williams doet.”

Trouw
Symonds is niet de enige bij Williams die Bottas hoog heeft zitten: ook teamgenoot Felipe Massa denkt dat Bottas een kampioen in de dop is. Claire Williams, de adjunct-teambaas, is eveneens vol lof over de Fin: “Hij is razendsnel en één van de coolste coureurs waar ik ooit mee heb gewerkt.”

“2014 was bovendien een geweldig jaar voor Valtteri. Hij was één van de smaakmakers en ik snap dat andere teams een oogje op hem hebben, maar ik zie geen reden voor hem om te vertrekken en het is ook duidelijk dat hij ons team voor honderd procent trouw is“, zegt een tevreden Williams.