Het is ‘cruciaal’ voor Williams om de door Mercedes begeerde Valtteri Bottas bij het team te houden. Dat meent technisch directeur Pat Symonds.

Bottas is één van de meest voorname kandidaten om Nico Rosberg op te volgen bij Mercedes. Het Duits-Engelse team zou zelfs al – tevergeefs – een bod hebben gedaan op de Fin.

Volgens Symonds, Williams’ technisch directeur, moet de renstal Bottas echter niet laten gaan: “Want dat zou enorm veel invloed hebben op het team”, erkent Symonds tegenover de Gazzetta dello Sport.

“Er wordt vaak onderschat hoe belangrijk continuïteit is voor een team, maar een coureur is de laatste schakel tussen de engineers en de data waar je als team over beschikt.”

“Als je van coureur wisselt, verlies je die referentie”, weet Symonds, volgens wie dit ‘met name’ waar is in een seizoen als 2017, waarin de regels in de Formule 1 ingrijpend veranderen.

Williams heeft met Lance Stroll in 2017 bovendien een rookie in de gelederen, wat nog een reden is om een ervaren kracht als Bottas binnenboord te houden. Stroll zelf wil ook graag een ervaren teamgenoot.