Het is Heikki Kovalainen en Jarno Trulli niet gelukt om de eerste schifting tijdens de Grand Prix van Monaco te overleven. Wel werd een Toro Rosso-rijder verslagen.

De Team Lotus-coureurs kwamen een halve seconde tekort om Q2 te halen. Het onderlinge verschil bedroeg nog geen vier honderdsten, wat er op duidt dat beide coureurs het maximale uit de auto haalden. Wel was Kovalainen opnieuw de snellere van de twee.

“Ik ben best tevreden met de achttiende positie waarop ik eindigde”, geeft de Fin aan. “Mijn eerste run ging niet naar wens en ik moest bij poging twee goed mijn best doen. Het ging ook een stuk beter, maar het was net niet genoeg.”

Kovalainen noemt het gat met de eerste auto’s voor Team Lotus niet heel groot en hoopt in de race met de concurrentie in gevecht te treden. “Ik denk dat het wel in orde komt”, luidt zijn voorspelling. Nummer negentien Jarno Trulli hoopt dat ook, maar is nog niet geheel blij met zijn auto.

“De zaterdag is het voor mij net niet geworden. De gehele dag gedroegen de banden zich niet zoals ik wilde, met name mijn tweede set leek helemaal nergens op”, klaagt de Italiaan. “Ik weet niet wat er aan schort. Normaal gesproken zou mijn tweede run een stuk sneller moeten zijn.”