Frédéric Vasseur is niet langer de teambaas van het Renault F1-team. Vasseur en het team hebben hun samenwerking na overleg per direct beëindigd.

Vasseur werd aanvankelijk begin 2016 als racing director aangesteld bij Renault, na de overname van het noodlijdende Lotus-team eind 2015. In juli van 2016 werd de Fransman vervolgens teambaas van Renault.

Volgens een verklaring van Renault hebben Vasseur en het team nu, na ongeveer een jaar, in goed overleg besloten een punt te zetten achter de samenwerking. Renault benadrukt daarbij dat de relatie met Vasseur nog altijd goed is en het verwacht in de toekomst weer in één of andere vorm samen te werken.

Renault heeft niet direct een vervanger van Vasseur aangesteld. De teamleiding van de Franse formatie bestaat nu verder nog uit, onder meer, president Jérôme Stoll en managing director Cyril Abiteboul. Naar verluidt had Vasseur een stroeve relatie met Abiteboul. Er bestond gedurende 2016 daarom al twijfel over Vasseurs toekomst bij Renault.

Voormalig Renault-coureur Kevin Magnussen, die in 2017 voor Haas uitkomt, gaf vorig seizoen al aan dat zelfs hij als coureur het soms lastig vond om te bepalen wie nou precies de leiding had bij het team.