*

Teams spreken over minimum tijd pitstop

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

25 juli 2013 15:35

Teams spreken over minimum tijd pitstop
Racepictures

De Formule 1-teams zullen bij monde van hun teambazen spreken over de invoering van een mogelijke minimum tijd voor pitstops. Ook dit plan zou de pitstraat een stuk veiliger moeten maken.

Het incident waarbij een cameraman werd geraakt door een wiel van Mark Webber zijn Red Bull, blijft de gemoederen bezig houden. De veiligheid in de pitstraat moet drastisch worden verbeterd en er liggen verschillende ideeën klaar om dat te bewerkstelligen.

Zo zal er door de teambazen worden gesproken over het beperken van het aantal crewleden dat aan de auto mag werken. Er wordt besproken of alle crewleden verplicht een helm dienen te dragen en er wordt dus gepraat over het al dan niet instellen van een minimum tijd voor een pitstop.

Het voor een bepaalde tijd vasthouden van een auto moet er voor zorgen dat pitstops minder gehaast worden afgewerkt. Dit gegeven leidt immers vaak tot stress en daardoor menselijk falen. Aan de andere kant zou met het plan wel weer een competitief element uit de sport verdwijnen, zonder dat echt is vastgesteld of het aantal incidenten er daadwerkelijk door zou dalen.

Eerder werd al bekend gemaakt dat mediagerelateerd personeel tijdens trainingen geweerd zal worden. Deze regel zoud echter nog iets versoepeld kunnen worden. Over deze kwestie wordt vóór aanvang van de eerste vrije training in Hongarije duidelijkheid verwacht.

Lees meer over

Pitstop

Gerelateerd