De Formule 1-teams hebben zich achter de motorfabrikanten geschaard om in 2014 over te stappen naar 1,6-liter V6-motoren. Wel willen ze graag meer toeren.

De technische afgevaardigden van de teams kwamen vanmorgen bijeen om te praten over het nieuwe motorreglement dat afgelopen week door de Formule 1-commissie is ingediend. De goedkeuring van de team was nodig om de plannen door te kunnen voeren. De FIA wil het proces graag voor het eind van de maand hebben afgerond.

De bijeenkomst was weliswaar geen officiële vergadering van de Technical Working Group, maar Autosport meldt dat de teams eerder deze week schriftelijk hebben bevestigd achter de nieuwe V6-motoren te staan.

Ze hebben alleen voorgesteld de toerenlimiet te verhogen van 12.000 naar 15.000 toeren per minuut. Ook hebben de teams verzocht om het nieuwe reglement voor chassis’ uit te stellen tot 2014, zodat het gelijk valt met de introductie van de nieuwe motoren.

“Het is een goed teken dat de teams unaniem voor de plannen hebben gestemd”, zegt Mercedes-chef Norbert Haug. “Dat het in korte tijd is gelukt, geeft bovendien een sterk signaal af. Dat is een positieve ontwikkeling. Het is belangrijk dat we in de toekomst de kosten verder kunnen drukken.”