*

Teams uiten zorgen over aangepaste kalender

Eelco den Boer

Eelco den Boer

7 jaar geleden

Teams uiten zorgen over aangepaste kalender
Formule1

De teams hebben hun bedenkingen bij de alternatieve kalender voor 2012 die Bernie Ecclestone heeft voorgesteld. Ze zien vooral aan het eind van het seizoen logistieke problemen opdoemen.

Ecclestone heeft een kalender opgesteld, die aanzienlijk afwijkt van het voorlopige schema dat de FIA in juni onthulde. Zo is Turkije van de kalender verdwenen en zijn de races in Bahrein en de Verenigde Staten naar het eind van het jaar verschoven.

Als gevolg daarvan staan in tien weken tijd zeven races gepland. In drie gevallen, op drie verschillende continenten zit er maar een week tussen de races: Japan en Zuid-Korea, Abu Dhabi en Bahrein en de Verenigde Staten en Brazilië.

De teams vragen Ecclestone om de logistiek nog eens nader te bestuderen. “We hebben een aantal ideeën die het iets eenvoudiger en goedkoper maken”, zegt Renault-chef Eric Boullier tegen Autosport. “Wij hebben geen zeggenschap over de definitieve kalender, maar ik heb begrepen dat er nog niets vast staat en dat er ruimte is voor suggesties.”

FOTA-voorzitter Martin Whitmarsh vult aan: “De kalender ziet er zwaar uit. Maar ik heb vernomen dat het nog zal veranderen. Zolang er nog geen definitieve kalender is, heeft het weinig zin om te klagen over de voorlopige.”