Timo Glock heeft zijn eerste DTM-race gewonnen. De oud Formule 1-coureur verruilde afgelopen winter zijn Marussia-stoeltje voor een zetel bij het DTM-team van Nederlander Ernest Knoors. In Zandvoort vertelde hij nog hoe moeilijk DTM is, maar in de regen wist hij de race toch naar zijn hand te zetten.

In de regen zagen de toeschouwers een spannende seizoensfinale op de Hockenheimring. In een race met veel inhaalmanoeuvres, spannende gevechten en spins, trok Timo Glock aan het langste eind. Met zijn BMW M3 DTM eindigde hij voor de Spanjaard Roberto Merhi (Mercedes-Benz) en Bruno Spengler (BMW).

Glock was na afloop dolblij. Het was zijn eerste zege sinds zijn overwinning in de GP2 in Valencia 2007. “Het hele weekend was de auto al goed. Ondanks de regen kon ik de race goed controleren. We hebben de juiste strategische keuzes gemaakt: ik had soms zelfs het gevoel dat ik vloog.”

Debuutjaar

Formule 1 sprak Glock uitgebreid tijdens de DTM-race op Zandvoort eind september. Hij vertelde over de problemen in zijn debuutjaar. “Voor mij is het elke race weer moeilijk, om in anderhalf uur aan de auto en het circuit te wennen. Want het zijn allemaal banen waar ik al tien jaar of langer niet
gereden heb. Maar dat is niet het grootste probleem. Het grootste probleem is dat je deze auto’s op ieder circuit weer anders moet besturen. En dat het maakt het lastig om het in anderhalf uur perfect voor elkaar te krijgen.”

Marussia

Op Zandvoort verklaarde hij uit te kijken naar de race op Hockenheim, omdat daar het DTM-seizoen immers begonnen is en hij met die opgedane kennis hoopte goed te kunnen scoren. Met zijn zege onderstreept Glock dat zijn vertrek uit de Formule 1 de juiste keuze was. In de nieuwste editie (nr. 16) van  Formule 1 gaat hij daar uitgebreid op in en vertelt hij waarom hij besloot de Formule 1 vaarwel te zeggen.