Er zouden 13.000 toeschouwers dit weekend op de tribune zitten bij de Grand Prix van Emilia-Romagna, maar daags voor de race laat de circuitbaas van Imola, Uberto Selvatico Estense, weten dat de race achter gesloten deuren verreden gaat worden. 

Dit weekend wordt er voor de eerste keer sinds 2006 een Grand Prix op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari gehouden. Oorspronkelijk was het idee om 13.000 fans toe te laten op het circuit in Imola, maar dat plan gaat toch niet door.

Lees ook: ‘Nog een jaartje in het wit’: Pierre Gasly rijdt ook in 2021 voor Alpha Tauri

De Italiaanse overheid heeft strengere maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo moeten restaurants en cafés om 18:00 dichtgaan en mogen fans niet aanwezig zijn bij sportevenementen. De president van Emilia Romagna, Stefano Bonaccini, stelde nog voor om 6.500 fans toe te laten op het circuit, maar dat verzoek werd door het Italiaanse ministerie van Volksgezondheid gelijk afgewezen.

“We kregen vorige week nog groen licht, maar de regering is van gedachten veranderd. Het spijt ons”, vertelt Estense aan Motorsport.

Lees ook: Salarissen topcoureurs vanaf 2023 aan banden gelegd

Foto: Motorsport Images