De gebruikelijke tienduizenden tifosi zullen aankomend raceweekend ontbreken op Monza, maar de Grand Prix van Italië wordt toch de eerste Formule 1-race met publiek: 250 artsen en verplegers zijn uitgenodigd om de race vanaf de tribune te volgen.

Dat moeten ze dan uiteraard wel op sociaal verantwoordelijke afstand van elkaar doen, maar met dat soort maatregelen zullen de zorgmedewerkers inmiddels wel bekend zijn. Italië is immers hard getroffen door het coronavirus.

Lees ook: Dit zijn de regels die gelden vanaf Monza: één motorstand voor kwalificatie én race

Hoewel de Grand Prix van Italië in principe ook een evenement achter gesloten deuren is, heeft de Automobile Club d’Italia dus 250 dokters en verplegers uitgenodigd. Dit als dank en steunbetuiging voor hun harde werk in het gevecht tijdens de coronapandemie.

De eerstvolgende race na Monza, die op Mugello, wordt de eerste waar publiek bij aanwezig mag zijn. Per dag is er op Mugello ruimte voor 2880 fans bij de Grand Prix van Toscane. Tijdens het MotoGP-weekend op Mugello van 2019 kwamen er in totaal nog krap 140.000 fans naar het circuit.


Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Lees ook: Teambazen in gesprek om nieuwe ‘kwalificatiefile’ in Monza te voorkomen