Scuderia Toro Rosso kende geen gelukkige race in Montréal. Punten waren voor Daniel Ricciardo en Jean-Éric Vergne buiten bereik. De twee kwamen eigenlijk alleen in beeld als ze een foutje maakten.

Ricciardo beseft dat het geen goed weekend was. “Ik eindigde op de plaats waar ik startte. Ik vertrok goed maar er was geen ruimte. Er was geen grip aan de buitenkant van bocht twee. Daardoor verloor ik een paar plaatsen. In de tweede helft van de wedstrijd kon ik de jongens voor mij niet bijhouden. We zijn gewoon niet snel genoeg vandaag. De koppen mogen niet zakken, we moeten hard werken en ons verbeteren.”

Vergne eindigde als vijftiende, pal achter Ricciardo. “Dit was geen goed weekend. Ik startte als twintigste en eindigde als vijftiende. Het is geen gemakkelijk circuit. Je moet er elke ronde vol voor gaan, maar dat zat wel snor. Dit is natuurlijk wel een enorm teleurstellend resultaat.”

“De drive through hielp niet. Ik heb een probleem met de pitbegrenzer. Dat moeten we onderzoeken. Qua strategie konden we het niet beter doen.”