Toro Rosso heeft enkele nieuwe onderdelen meegenomen naar Singapore en die lijken goed te werken. Het team zit weer dicht tegen de toptien aan.

Jean-Eric Vergne drong ’s ochtends zelfs de toptien binnen, maar zakte ’s middags terug naar de twaalfde plaats. Daniel Ricciardo kende een stroeve start van de dag, met de achttiende plaats in de ochtenddtraining, maar eindigde in de tweede training een plaatsje voor zijn teamgenoot op de elfde plek.

“We hebben wat nieuwe dingen op de auto en hebben die vandaag bestudeerd”, verklaart Vergne. “Het ziet er positief uit. Alles verliep soepel en nu is het kwestie van alle data analyseren om morgen de best mogelijk afstelling te vinden.”

“Het zal een lange nacht worden”, vervolgt Vergne. “Maar ik ben ervan overtuigd dat we tot een goed resultaat kunnen komen. Ook de lange run op de superzachte banden voelde goed aan en dat stemt me tevreden. We moeten ons morgen voornamelijk op de balans concentreren.”

Ricciardo vult aan: “Het begon niet zo goed voor mij, want ik voelde me niet zo op mijn gemak in de auto. Na enkele aanpassingen ging het echter een stuk beter. Nu moeten we het nog fijnslijpen en dan denk ik dat Q3 haalbaar is.”

Ook de Australiër noemt de nieuwe onderdelen een vooruitgang: “We waren dit seizoen niet zo goed bij veel downforce en hoge temperaturen, maar de wijzigingen aan de auto zouden daar verandering in moeten brengen. We mogen alleen niet vergeten dat ook de andere teams hun auto’s blijven ontwikkelen.”