Toro Rosso-coureurs Jean-Eric Vergne en Daniel Ricciardo zijn zeer tevreden met hun tijden in de eerste en tweede vrije training. Met name op de opdrogende baan in VT1 zat Ricciardo er met een zesde tijd goed bij.

“We zaten er goed bij op de opdrogende baan”, vertelt Ricciardo. “We doen goed mee in de middenmoot en dat is ook precies wat we moeten doen. In de middag heb ik de testband geprobeerd. Ik vond hem echter niet zo lekker rijden en ben snel weer terug gewisseld. Daarna heb ik een goede run kunnen doen. Het is voor mij een goed begin van het weekend.”

Vergne
Ook teamgenoot Vergne is zeer tevreden over zijn vrijdag. De Fransman was in beide vrije trainingen rond de seconde langzamer dan Ricciardo, maar zegt vooral veel geleerd te hebben in de vrijdagsessies.

“In de ochtend hebben we goed kunnen kijken hoe de regenbanden en de intermediates op onze auto reageren. Niet zo slecht, want ze zouden dit weekend nog wel eens een keer gebruikt kunnen gaan worden. Op de natte baan was ik heel erg tevreden met de auto, maar op de droge baan valt er nog meer uit te halen. We gaan vanavond goed kijken waar we nog wat kunnen winnen.”