Toro Rosso hoefde vandaag eens niet tot het uiterste te gaan om door Q1 te komen en kwam zelfs in de buurt van het slotdeel van de kwalificatie.

Jaime Alguersuari meldde zich heel even in de toptien tijdens Q2. Hij versloeg Michael Schumacher, maar zag een fractie later Paul di Resta onder zijn tijd duiken. De elfde startplaats stemt de Spanjaard tot tevredenheid. 

“Dit kunnen we een goede kwalificatie noemen”, aldus Alguersuari. “We begrijpen de updates die we in Suzuka hebben geïntroduceerd nu beter en wisten daar meer uit te halen.” 

Alguersuari denkt in de race nog meer te kunnen bereiken. “Onze lange runs zijn bemoedigend”, zegt hij. “Ik verwacht veel van de race. Hopelijk kunnen we genoeg punten behalen om het gat naar Sauber in het constructeurskampioenschap te dichten. Zij staan in ieder geval achter ons op de grid.” 

De andere Toro Rosso vertrekt morgen vanaf de dertiende plaats. “Daar ben ik redelijk tevreden mee”, zegt Sebastien Buemi. “We komen dichterbij Q3 en dat is erg belangrijk. Ik denk dat ik nog iets beter had gekund, maar het ziet er goed uit voor de race. Zeker omdat onze lange runs in de vrije trainingen sterk waren.”