*

Toro Rosso-duo: ‘Een vrijdag zoals alle andere’

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

18 april 2014 11:47

Toro Rosso-duo: ‘Een vrijdag zoals alle andere’
Racepictures

De vrijdag in China was er voor Toro Rosso een in de categorie ‘dertien in een dozijn’. Niet goed, niet slecht, maar degelijk.

Daniil Kvyat vindt zichzelf aan het eind van de dag terug op de tiende plaats. Een knappe prestatie op een voor Kvyat andermaal nieuw circuit, maar de Rus leert naar eigen zeggen snel: “Het kostte me niet heel veel tijd om de baan te leren kennen. Zodoende konden we snel op zoek naar een goede basisafstelling.”

“We hebben ons programma zonder noemenswaardige problemen af weten te werken, waardoor we nu over stapels data beschikken. Daar gaan we ons vanavond over buigen en hopelijk vinden we nog wat ruimte verbetering.”

Jean Éric Vergne
‘Jev’, zoals Vergne liefkozend wordt genoemd, had woorden van gelijke strekking klaar voor de pers: “Het was zo’n typische eerste dag van het raceweekend. We hebben de aandacht met name gevestigd op de lange runs, en ik moet zeggen dat die er goed uitzien. Dat geeft me vertrouwen voor de race van zondag.”

“Morgen staat er echter eerst nog een kwalificatie op het programma. Er wordt de nodige regen voorspeld, dus daar zijn vooralsnog weinig voorspellingen over te doen.”

Lees meer over

Kvyat Toro Rosso Vergne