Zowel Jean-Éric Vergne als Daniil Kvyat is het Singaporese Grand Prix-weekend goed begonnen. Kvyat was de snelste van de twee, maar met een verschil van één honderdste van een seconde doen ze nauwelijks voor elkaar onder.

Beide coureurs spreken na afloop van de eerste twee sessies dan ook van een goed begin. “Maar natuurlijk willen we altijd verder naar voren staan”, nuanceert Daniil Kvyat. “Gelukkig zijn we doorgaans vrij goed in het analyseren van de data en het maximaliseren van ons potentieel, dus ik verwacht dat we de auto in ieder geval voor de kwalificatie nog een stuk kunnen verbeteren.”

Ook Jean-Éric Vergne moppert niet over het verloop van zijn dag, al staat hij wel kort stil bij een probleem in de eerste vrij training: “Ik heb daardoor niet veel ronden kunnen rijden, maar op de momenten dat ik wél op de baan was, voelde de auto goed aan. Ik denk dan ook dat we dit weekend competitief kunnen zijn.”

“De tijd die ik op de klokken heb gezet, is overigens niet helemaal representatief voor wat er mogelijk was vandaag. Ik heb namelijk geen foutloze, vrije ronde kunnen rijden, maar de lange stints zien er veelbelovend uit. We zullen nu proberen om de tot nu toe zeker niet slechte auto nóg sneller te maken.”