Jean-Éric Vergne en Daniil Kvyat zijn beiden niet te spreken over de eerste dag op de omloop van Monza. Balansproblemen liggen aan de frustraties ten grondslag.

Toro Rosso won de Italiaanse Grand Prix in 2008 nog met oogappel Sebastian Vettel, maar in 2014 begint het team met een achterstand aan het raceweekend. De vrijdag verliep voor beide coureurs namelijk niet naar wens. Daniil Kvyat weet dan ook te vertellen dat ‘ze nog niet staan waar ze willen staan’: “Het was een warme, drukke vandaag en het bleek moeilijk om de bandenslijtage binnen de perken te houden.”

“Ons voornaamste punt van aandacht zal in de aanloop naar de kwalificatie de balans van de auto zijn, die op dit moment nog niet goed is. Ik voelde me er althans niet mee op mijn gemak. We hebben dus nog wat huiswerk voor de boeg om in aanmerking te komen voor de prijzen op zondag.”

Teamgenoot Jean-Éric Vergne gaf in beide sessies toe op zijn minder ervaren teamgenoot en is dus ook niet tevreden met het resultaat van één dag Monza. “Ik ben op dit moment allesbehalve tevreden met de auto”, moppert de Fransman. We zullen in de avonduren de data moeten doorspitten om daar een mogelijke aanleiding voor aan te kunnen wijzen.”