Het zag er zo veelbelovend uit voor de Italiaanse renstal. Uiteindelijk moet het genoegen nemen met ‘slechts’ een achtste plaats voor Daniel Ricciardo. Teamgenoot Jean-Éric Vergne was een van de slachtoffers van het bandendebacle.

Daniel Ricciardo bestempelt de Britse Grand Prix na afloop als ‘chaotisch’. De Australiër wist zelf uit de problemen te blijven en zich zodoende goed in de kijker te rijden. Een achtste plaats is uiteindelijk helemaal geen slecht resultaat, maar Ricciardo had desondanks op meer gehoopt.

“Er zijn uiteindelijk coureurs voor me geëindigd die lang zo snel niet waren als ik. Ik was in staat de Ferrari’s en Force India’s partij te bieden, totdat de safety car roet in het eten zorgde. Ik bleef buiten, waardoor ik aan het eind van de race voorbij werd gereden door coureurs die wel nieuw rubber hadden gehaald.”

“Ik heb sowieso veel rubber in de rondte zien vliegen”, mengt Ricciardo zich in de belangrijkste discussie na afloop van de Grand Prix. “Het was werkelijk gevaarlijk en daar moet zeker naar gekeken worden, ook al had ik zelf nergens last van.”

Jean-Éric Vergne

Jean-Éric Vergne zal de race ongetwijfeld snel willen vergeten. Zijn start was naar eigen zeggen al niet opperbest, maar die viel in het niet bij de latere problemen. “Mijn klapband kwam totaal onverwacht. Ik kreeg vanuit de auto geen enkele indicatie dat er iets mis zou zijn”, blikt de Fransman terug. “Ik heb de pits nog wel weten te bereiken, maar het was in feite al het begin van het einde.”

“Mijn team gaf al meteen aan dat er behoorlijk wat schade aan de auto was. Dat kon ik zelf bevestigen. Hij was heel lastig te besturen. We besloten uiteindelijk om op te geven. Ik heb me geen moment in gevaar gevoeld, maar het had gewoon geen zin om door te gaan. Het is jammer dat er veel hard werk van het team verloren is gegaan door het bandenincident. De auto is in ieder geval snel, wellicht kunnen we dat de komende races opnieuw laten zien.”