Met enkele nieuwe onderdelen op de auto trad Toro Rosso vol goede moed aan op de Red Bull Ring. Met een dubbele tiende en twaalfde plaats kan het ook tevreden terugkijken op de eerste dag.

“Dit was een positieve vrijdag”, zegt Jean-Eric Vergne die in beide sessies de tiende tijd noteerde. “De auto maakt me gelukkig. We hebben een grote update meegenomen naar Oostenrijk en dat betekent dat we veel te testen hadden. Het ziet er allemaal goed uit. Ik denk dat het zelfs nog beter kan in de derde training en vooral de kwalificatie.”

Daniil Kvyat gaf in de openingssessie slechts acht duizendsten toe op zijn teamgenoot. ’s Middags was het gat iets groter, drie tienden van een seconde, maar eindigde hij net als ‘s ochtends op de twaalfde plaats.

“Ik heb genoten van dit circuit”, vertelt Kvyat. “Het behoort absoluut tot mijn favorieten op de kalender. Het heeft een goede afwisseling van bochten en je moet flink in de ankers. Ik had gehoopt iets beter voor de dag te komen, maar het positieve is dat er nog ruimte voor verbetering is. We hebben een goed programma afgewerkt en dat geeft me vertrouwen voor het weekend.”