Daniil Kvyat en Jean-Éric Vergne starten de Grand Prix van Amerika in het achterveld. Vergne mocht na de eerste kwalificatie al douchen en Kvyat start door een positiestraf in Austin toch achter zijn Franse teamgenoot.

Bij de Rus ging het trouwens niet heel veel beter. De Toro Rosso-coureur noteerde de veertiende tijd, maar start als zeventiende door een motorwissel. “De tweede kwalificatie zag er veelbelovend uit, maar uiteindelijk zat er niet meer in dan dit”, vertelt Kvyat over de veertiende tijd. “De snelheid was er niet en we gaan uitzoeken hoe dat kan.”

“De auto deed net als de banden niet wat we wilden en we zochten naar grip. Ook gooit een positiestraf roet in het eten voor zowel deze als volgende race. We moeten gewoon accepteren dat we een matige kwalificatie achter de rug hebben. Natuurlijk gaan we gewoon ons best doen en proberen het hoogst haalbare te halen.”

“De lange runs liepen gisteren wel lekker. Hopelijk kunne we morgen wat bereiken. Ik hoop dat we nog wat extra snelheid vinden om een goede race te rijden. Tijdens een race kan van alles gebeuren, dus ik ga er voor.”

Vergne baalt er een beetje van dat hij zijn wagen gisteren een sessie moest afstaan aan Max Verstappen. “Helaas moesten we vandaag met een wat oudere motor rijden, waardoor we niet op de toppen van ons kunnen konden rijden. Omdat ik de eerste training niet kon rijden en omdat er wat problemen waren, kon ik de auto niet zo goed afstellen als ik wilde.”

“De wagen kampte vandaag met overstuur en daarom was dit een lastige kwalificatie. Jammer, maar we moeten vooruit kijken. Hopelijk rijden we morgen een goede race.”