*

Toro Rosso kan niet overtuigen

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

8 november 2014 19:52

Toro Rosso kan niet overtuigen
Racepictures

Zoals het er nu naar uitziet, zal het voor Toro Rosso morgen een hele klus worden om een mooi resultaat te halen. Daniil Kvyat en Jean-Éric Vergne kwamen niet verder dan respectievelijk P14 en P16.

Kvyat zal de race niet op die positie aanvangen, want doordat hij nog een deel van zijn gridstraf uit Austin overheeft, wordt de jonge Rus teruggezet naar de voorlaatste startpositie. Dat was ook de reden dat Kvyat in Q2 niet meer de baan op ging. “Vanwege die straf besloten we Q2 niet te rijden, ondanks dat ik een kans had gemaakt om Q3 te halen. Soms moet je in de racerij zulke moeilijke beslissingen nemen.”

Hoofdengineer Phil Charles vond het al net zo’n moeilijk besluit om Kvyat in de pits te houden. “We konden proberen Q3 te halen, terwijl we wisten dat we toch terug zouden worden gezet. Of we konden het setje banden sparen voor morgen. Maar Daniil reed heel goed in Q1 dus het was vervelend om hem binnen te houden.”

Het vertrouwen in een goed resultaat is Kvyat ondanks zijn laatste startplek niet kwijt. “Er kan van alles gebeuren tijdens de race, en ik weet zeker dat we nog steeds om de punten kunnen knokken.”

Vergne

In de STR9 met startnummer 25 verging het Vergne niet veel beter: een zestiende plek met een tijd van 1:12,253 was niet genoeg om in Q2 te komen. Door de straf van zijn teamgenoot start JEV de race als vijftiende.

Vergne weet wel waar zijn gebrek aan snelheid aan lag: “De auto was vandaag heel moeilijk te besturen. Ik kon er niet alles uithalen, omdat ik nog maar weinig heb gereden dit weekend.” De Fransman moest op vrijdagmorgen zijn auto aan Max Verstappen afstaan, waarop de bolide in de tweede sessie al na vijf rondjes stuk ging.

Maar ook Vergne blijft optimistisch: “Zeker hier is alles mogelijk. Ik zal mijn uiterste best doen!”

Lees meer over

Kvyat Toro Rosso Vergne