Toro Rosso moest één puntje goedmaken op Sauber om de zevende plaats in het constructeurskampioenschap te veroveren. Beide coureurs eindigden echter net buiten de punten.

Ondertussen reed Sauber-coureur Kamui Kobayashi naar de negende plaats, zodat Toro Rosso op de achtste plek in de WK-stand blijft steken, drie punten achter de Zwitserse rivaal.

“Natuuelijk wilden we vandaag punten scoren, maar we waren niet competitief genoeg”, verklaart Sébastien Buemi, die achter zijn teamgenoot Jaime Alguersuari als twaalfde over de streep kwam. “Mijn start was goed, ik passeerde Alguersuari en Barrichello, maar daarna had ik veel last van bandenslijtage.”

Buemi had gegokt op een regenrace. “Mijn afstelling was niet ideaal voor deze omstandigheden”, vertelt de Zwitser. “Ik heb het gevoel dat ik alles heb gedaan wat ik kon. Dit seizoen heb ik een paar goede races gehad, maar ook punten verloren door foutjes en problemen. Het team heeft het goed gedaan, maar het moet volgend jaar beter.”

Alguersuari bespeurt alvast progressie in zijn ontwikkeling. “Ik ben blij dat ik dit jaar met 26 punten afsluit, terwijl ik er vorig jaar maar vijf had”, zegt hij. “Dit was een moeizame race. Op de zachte banden had ik weinig grip. Op de harde banden ging het beter, maar ik snap niet waarom we de laatste twee races aan snelheid hebben ingeboet.”