*

Toro Rosso komt na Barcelona met grootste updates

Daan de Geus

Daan de Geus

4 jaar geleden

Toro Rosso komt na Barcelona met grootste updates
Racepictures

Vrijwel elk team komt met een groot updatepakket naar Spanje, maar Toro Rosso heeft haar updatepakket in stukken gedeeld en brengt juist in de races na Barcelona grote updates.

James Key, de technisch directeur van Toro Rosso, deelt tegenover Autosport mede dat de formatie uit Faenza ‘met grote updates komt tijdens de komende vier races’, maar dat de nadruk daarbij op de drie Grands Prix na die van Spanje ligt.

“We hebben natuurlijk wel wat nieuwe aerodynamische componenten voor de Grand Prix van Spanje, maar we hebben vervolgens voor Monaco, Canada en Oostenrijk verdere updates die voor grotere stappen vooruit moeten zorgen”, verduidelijkt Key.

“Er staan voor ons dus vier races op de kalender waarin we onze auto flink aanpassen, en we hebben ons updatepakket in essentie over deze Grands Prix verdeeld omdat het verder om veel mechanische veranderingen gaat”, legt de technisch directeur uit.

“Wat we in Barcelona brengen, is ongeveer een derde van het totale pakket. Het kan dus zijn dat we daar straks niet bijster sterk presteren, maar onze auto is daar dus ook nog niet in zijn definitieve specificatie voor het Europese seizoen. We rekenen er echter op dat we na Barcelona nog flink wat progressie boeken en we – mochten we op achterstand komen te staan – dit weer goedmaken.”