Gemengde gevoelens bij Toro Rosso na de kwalificatie voor de Grand Prix van Engeland. Carlos Sainz bemachtigde de zevende startplaats, terwijl Daniil Kvyat in Q2 werd geëlimineerd. 

“Ik ben enorm blij met dit kwalificatieresultaat”, jubelt Sainz. “Zeker na de moeizame trainingen gisteren. We zijn tot laat doorgegaan om een oplossing te vinden en hebben enkele aanpassingen gedaan aan de auto. Dat leverde een halve seconde tijdswinst op. Ik voelde me vandaag direct op mijn gemak in de auto en dat gaf me de kans om voor Q3 te knokken. Het middenveld zit onvoorstelbaar dicht op elkaar, maar met een goede ronde wist ik het te halen.”

Na drie keer van achteren naar voren te hebben moeten rijden, is Sainz blij nu weer eens verder vooraan te staan. “Dat hadden we echt even nodig”, stelt hij. “Hopelijk kunnen we vooruit blijven gaan. Het zal een lastige race worden, met auto’s om me heen die normaal gesproken sneller zijn, maar ik ga er alles aan doen om mijn concurrenten achter me te houden.”

Zijn teammaat Kvyat zal een inhaalrace moeten rijden om nog in de punten te komen. “Hoe frustrerend! Ik werd opgehouden door Kevin Magnussen vanaf bocht 13 in Q2. Dat ruïneerde mijn kwalificatie. Het is teleurstellend om als vijftiende te moeten starten. Dat is zeker niet waar we op hadden gerekend. Maar de snelheid van de auto is niet slecht, dus hopelijk wordt het toch een goede race.”