Heel even leek Toro Rosso de sensatie van de dag te worden toen Kvyat en Vergne de eerste twee plaatsen bezetten op het moment dat het ging regenen. Luttele momenten later vielen ze terug tot de negende en tiende plaats.

Bij Toro Rosso hebben ze de conditie van de baan compleet verkeerd ingeschat in de laatste minuten van Q3. Het merendeel van de coureurs ging nog wel kijken wat er te halen viel, maar bij Toro Rosso bleven de bolides in de pitboxen staan. Een gemiste kans, zo weten ook beide coureurs.

“Het zag er al die naar uit dat wij het gelijk om binnen te blijven aan onze zijde hadden, maar dat bleek niet zo te zijn”, aldus een licht teleurgestelde Daniil Kvyat. We deden streden lange tijd mee om de plaatsen vooraan op de grid, maar de strategie gooide roet in het eten. Het is echter zoals het is en de negende startplaats is helemaal niet zo verkeerd.”

Jean-Éric Vergne weet niet waarom ze niet nog een keer naar buiten zijn gegaan. De Fransman geeft te kennen dat hij verwacht had dat de tijden nog verbeterd konden worden: “Ik weet niet waarom we binnen bleven. Het is in ieder geval een feit dat de andere wel naar buiten gingen en hun tijden verbeterden zoals verwacht.”

“Het is jammer dat er nu auto’s voor ons staan die al het hele weekend langzamer bleken dan wij. Maar laten we positief blijven. Met een tiende startplaats mag je absoluut hopen op een goede race.”