Toro Rosso heeft met zowel Carlos Sainz als herintreder Daniil Kvyat punten gescoord in Spanje. Sainz werd zesde, Kvyat tiende.

Carlos Sainz lag na de eerste ronde, waarin Lewis Hamilton en Nico Rosberg elkaar ongelukkig raakten, opeens op de derde plaats. Die hield hij niet heel lang vast, maar ook met de uiteindelijke zesde plaats is de thuisracer erg tevreden.

“Dit was een fantastische race”, jubelt hij. “Eindelijk klopte alles dit weekend. P6 is een geweldig resultaat, dus ik ben erg blij voor het team en voor mezelf. Dat het in mijn thuisland zo goed gaat, maakt het alleen maar mooier.”

Ik voelde me na de openingsfase waarin ik even kon vechten met de Ferrari’s erg op mijn gemak in de auto. Ik ben het team en de fans veel dank verschuldigd voor respectievelijk hun harde werk en hun support.”

De laatste woorden van Sainz gaan uit naar het team van Red Bull en zijn voormalig teamgenoot: “Ik wil Max van harte feliciteren met zijn overwinning. Ik ben erg blij voor hem en de gehele Red Bull-familie. Red Bull toont zo maar weer eens aan dat ze niet voor niets de keuzes maken die ze maken.”

Kvyat
In de persverklaring van teamgenoot Kvyat valt niks te lezen over eventuele felicitaties aan het adres van Verstappen. Hij wil wel kwijt dat hij blij is dat hij bij zijn rentree voor Toro Rosso punten heeft gescoord.

“Het was een goede race voor ons”, meldt de Rus. “We moesten twee plaatsen teruggeven bij de herstart en dat heeft ons tijd gekost, maar buiten dat was onze snelheid gewoon goed. Het voelt goed om terug te zijn bij Toro Rosso en meteen punten te scoren. Het team heeft deze race strategisch goed ingeschat, dat maakt het ook hun succes. We zijn bovendien Haas voorbij gestreefd in het constructeurskampioenschap, dus al met al hebben we een prima weekend achter de rug.”