Toro Rosso houdt één punt over aan het Grand Prix-weekend in Abu Dhabi en is daar tevreden mee. Daniel Ricciardo tekende voor dat ene punt.

“Ik had een goede start, maar moest direct daarna een ongeluk zien te vermijden”, legt de Australiër uit. “Mijn snelheid was in eerste instantie erg goed, waardoor ik Michael Schumacher kon bijhouden. Hoewel ik op de zachte band stond en hij op de harde, was ik echter niet in staat om hem te passeren.”

“Na mijn eerste pitstop ging ik verder op de harde compound, maar de snelheid kwam slechts mondjesmaats. Toen de safety car de baan op kwam, ging ik voor de tweede keer naar binnen en dat bleek een goede zet. In eerste instantie wilde ik voor één enkele pitstop gaan, maar de neutralisatie gaf ons de kans om terug te wisselen naar de zachte banden. Zodoende kwam de snelheid weer wat terug en ben ik tevreden met de tiende plaats. Daarvoor moest ik nog wel even Schumacher achter me zien te houden, maar met succes.”

Wat er op een gegeven moment achter hem gebeurde met Sebastian Vettel ten tijde van de safety car-periode weet Ricciardo niet: “Ik keek in mijn spiegels en zag Sebastian door de reclameborden rijden, maar ik heb geen idee wat er gebeurde.”

Jean-Éric Vergne is minder tevreden over het verloop van zijn race. “Ik startte één plaats achter Daniel, maar finishte twee plaatsen achter hem. Nadat ik bij de start veel plaatsen won, pakte de eerste Safety Car-fase goed voor me uit. Dat was anders bij de tweede neutralisatie. Uiteindelijk reed Daniel op nieuwere banden, waardoor hij snellere tijden kon noteren. Voor het team is het echter goed dat we een punt hebben gescoord.”