Toro Rosso’s technisch directeur James Key is zeer onder de indruk van Daniil Kvyat, de jonge Rus die in zijn eerste twee races in de Formule 1 drie punten heeft gescoord.

Kvyat maakte drie weken geleden zijn Formule 1-debuut en scoorde gelijk zijn eerste punten, waarbij hij met de leeftijd van negentien jaar, tien maanden en elf dagen ook direct de jongste puntenpakker in de geschiedenis van de Formule 1 werd.

Afgelopen weekend, in Maleisië, scoorde Kvyat ook in zijn tweede Grand Prix weer, terwijl hij verder een prima indruk heeft gemaakt in de vrije trainingen en kwalificaties. James Key, de technisch directeur van Toro Rosso, is dan ook erg onder de indruk van de jonge Rus.

“Daniil is een jonge jongen met een oude ziel”, zegt Key tegen Auto, Motor und Sport. “Hij is heel slim en het is zeer plezierig om met hem te werken. Hij is natuurlijk heel jong, maar hij leert enorm snel en blijft nieuwe dingen oppikken.”

“Daniils technische feedback wordt bovendien steeds duidelijker, en hij begrijpt ook steeds beter hoe alles werkt”, vertelt Key, die daarvoor naar de Grand Prix van Maleisië wijst: “Dat was een totaal andere race dan die in Australië. Hij werd daar met flink wat uitdagingen geconfronteerd, zoals het managen van de bandenslijtage, maar Daniil wordt steeds beter.”