Toro Rosso heeft aan de vooravond van de eerste wintertest in Jerez de STR9 gepresenteerd. Jean-Eric Vergne en nieuwkomer Daniil Kvyat trokken het doek van hun nieuwe auto.

Toro Rosso heeft de nieuwe neus handig weten te vermommen met de bestickering van de auto, maar ook het ontwerpteam onder leiding van James Key is er niet aan kunnen ontkomen een ietwat merkwaardig ogende constructie te bedenken. 

“Komend seizoen ziet er interessant uit”, meent Toro Rosso-teambaas Franz Tost. “Het is een jaar van vernieuwing. We hebben een nieuwe neus moeten ontwerpen, nieuwe sidepods en nieuwe vleugels. Nooit eerder zijn we zo vroeg begonnen met het ontwerp van de nieuwe auto, En nooit eerder hebben we zo hard moeten werken als de afgelopen weken om op tijd klaar te zijn. Maar het is gelukt.”

De grootste verandering bij Toro Rosso is de overstap van Ferrari-motoren naar Renaults. Vergne en Kvyat reden vorige week al even in de STR9 tijdens een filmdag in Misano. Dat was echter slechts een shakedown. Morgen begint het echte testwerk in Jerez.