Toro Rosso’s Daniil Kvyat heeft de frustratie van de race in Monaco achter zich gelaten en komt vastberaden en vol goede moed naar Canada.

Formula One World Championship 2016, Round 6, Monaco Grand Prix, Monte Carlo, Monaco, Sunday 29 May 2016 - Daniil Kvyat (RUS) Scuderia Toro Rosso STR11 and Kevin Magnussen (DEN) Renault Sport F1 Team RS16 make contact.

Kvyat botste in Monaco een paar keer met Magnussen.

Dat vertelt de Rus in de vooruitblik van zijn team: “De frustraties van het weekend in Monaco hebben me alleen maar meer vastberaden gemaakt om te laten zien wat ik kan”, verklaart Kvyat.

Kvyat werd in Monaco eerst gehinderd door een technisch probleem waardoor hij veel tijd verloor, waarna hij – op ruime achterstand maar wel weer op snelheid – zijn race beëindigde door te botsen met Kevin Magnussen.

“Dat ligt nu echter achter me”, vertelt Kvyat. “Zodra ik thuis was, ging de knop om en was ik volledig gefocust op de aanstaande Grand Prix van Canada. Het is altijd een leuk weekend en het circuit daar bevalt me ook goed.”

“Ik hoop in Montréal dan ook het maximale uit onze mogelijkheden te halen. Het team en ik hebben immers nog steeds veel vertrouwen in ons totaalpakket en we gaan er alles aan doen het best mogelijke resultaat te behalen.”

Ondanks die ambitie begint Kvyat in Canada wel op achterstand: hij heeft een gridstraf van drie posities aan zijn broek gekregen voor de botsing met Magnussen, waarvoor hij als schuldige werd aangewezen.

Sainz
Kvyats teamgenoot Carlos Sainz had in zekere zin ook een frustrerende zondag in Monaco, met een slechte eerste pitstop, waardoor hij plekken verloor. Uiteindelijk scoorde Sainz echter nog wel punten met een achtste plek.

Voor Sainz zijn ‘meer punten’ dan ook het doel voor de race in Canada: “En het is een leuk circuit dat altijd voor hele leuke races zorgt, dus we gaan er voor!”, verklaart hij vol enthousiasme.