Carlos Sainz is heel happy met de achtste startplek die hij voor zijn thuisrace heeft veroverd. Zijn nieuwe teamgenoot Daniil Kvyat was dertiende.

“We zijn het hele weekend al sterk. De achtste plaats was daarbij het maximaal haalbare, dus we hebben het maar mooi voor elkaar gekregen”, toont Sainz zich tevreden.

“Ik ben hier heel happy mee”, vervolgt de Spanjaard, die ook zeer content is met het rondje dat hij in Q3 reed. Hij richt zijn blik nu echter op de race: “Voor eigen publiek van de vierde rij starten, daar kijk ik echt naar uit!”

“Een thuisrace rijden is sowieso altijd speciaal. Ik droomde daar als kind al van toen ik Formule 1 keek. Om het nu mee te maken, is geweldig, en ik hoop de fans morgen op een mooie show te kunnen trakteren.”

Formula One World Championship 2016, Round 5, Spanish Grand Prix, Barcelona, Spain, Saturday 14 May 2016 - Daniil Kvyat (RUS) Scuderia Toro Rosso STR11.

Kvyat haalde Q3 niet en plaatste zich als dertiende.

Kvyat
Voor teamgenoot Daniil Kvyat wordt het een nieuwe aflevering van een show waarin hij een andere rol zal spelen dan de vorige vier keer. Begin dit jaar was hij immers nog Red Bull-coureur, maar nu zit hij weer bij Toro Rosso.

“Ik moet weer wennen aan het team en bekend raken met de auto, dus dit was geen hele makkelijke kwalificatie”, vertelt hij. “Je wil daarbij ook nooit in Q2 uitgeschakeld worden, maar ik voel me over het algemeen toch positief.”

Dat laatste komt omdat hij zich wel ‘beter en beter’ voelde achter het stuur van Toro Rosso’s STR11, wat de Rus vertrouwen geeft voor de komende tijd. Op kortere termijn, voor zondag, hoopt Kvyat op punten.