*

Nieuws

Toro Rosso sleept één punt uit het vuur

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

4 jaar geleden

Toro Rosso sleept één punt uit het vuur

Bij Toro Rosso had mijn naar eigen zeggen de snelheid om met twee auto’s in de punten te finishen, maar een slechte start van Jean-Éric Vergne gooide roet in het eten. Eén puntje bleek uiteindelijk het maximaal haalbare.

Daniil Kvyat tekende voor dat ene puntje. Daar is de jonge Rus erg blij mee: “Het was een geweldige dag en ik ben zeer tevreden over hoe ik heb gereden. De race begon voor mij al goed bij de start, waarna ik een constant tempo wist te rijden. Ik heb genoten van de gevechten met Jenson Button. Uiteindelijk hadden we ons bandenmanagement beter onder controle, waardoor we langer dan Jenson buiten konden blijven.”

“Hoewel dit een goed resultaat is, denk ik dat er nog veel meer in de auto zit. Ik kijk dan ook uit naar de start van het seizoen op het Europese continent. Ik zou daar heel graag nog meer punten scoren.”

Jean-Éric Vergne
De Fransman wil graag zijn felicitaties uiten aan zijn Russische teamgenoot. Kvyat scoort immers een punt, hij niet. Een eerste slechte ronde ligt daar volgens Vergne aan ten grondslag: “Mijn start was slecht en de ronde die volgde eveneens. We moeten uitzoeken hoe dat kwam, zodat we dat in de toekomst kunnen voorkomen.”

“Daarna zat ik vast achter de McLaren van Jenson Button. Het was een zware race, maar we mogen niet vergeten dat we dit weekend ook goede momenten hebben gekend. De kwalificatie was bijvoorbeeld erg goed, de snelheid was en we weten in welke richting we moeten werken om nog beter te worden.” 

Lees meer over

Kvyat Toro Rosso Vergne