Daniel Ricciardo reist met goede moed af naar Monaco. De Australiër in dienst van Toro Rosso ziet veel vooruitgang bij het team. Ricciardo hoopt dan ook dat de wisselvalligheid eruit gaat nu het team de auto veel beter snapt.

“China was het hoogtepunt van mijn seizoen tot nu toe”, vertelt Ricciardo. “In die race ging alles goed en behaalde ik de zevende plaats. De week erop in Bahrein was alles anders. Ik was de langzaamste van het veld en werd uiteindelijk slechts zestiende. Nu lijkt de auto echter constanter en beter te gaan. We snappen wat er toen mis ging.”

Met de upgrades in Spanje kon Ricciardo aardig meedoen. Op gegeven moment reed de Australiër zelfs even zesde, maar uiteindelijk moest hij genoegen nemen met de tiende plaats.

“Het is frustrerend dat we zo laat doorhadden wat er mis was. De potentie van de Toro Rosso is groot. We moeten er nu echt het maximale uithalen. In Monaco gaan we zien hoe goed we ervoor staan, maar ik denk dat we weer een stap hebben gemaakt. De auto werkt nu beter onder meer omstandigheden. Zo kan de wisselvalligheid eruit en kunnen we punten blijven scoren.”