In de garages van Toro Rosso zul je overwegend opgeluchte koppies tegenkomen. Het in de wintertests zo geplaagde team deed opvallend sterk mee op de vrijdag.

Jean-Éric Vergne spreekt na afloop zelfs van een compleet probleemloze dag: “Het was echt een hele goede dag voor ons, zeker gezien onze voorbereiding op dit nieuwe seizoen. Iedereen binnen het team heeft verschrikkelijk hard gewerkt en we zijn onze doelen nooit uit het oog verloren.”

“Het gevolg is dat we serieuze stappen hebben gemaakt na onze laatste meters in Bahrein. Uiteraard mogen we niet vergeten dat het nog maar vrijdag is, dus we zullen door moeten werken tot in de late uurtjes om alle verzamelde informatie te bekijken.”

Daniil Kvyat
De 19-jarige Rus is eveneens tevreden met het verloop van zijn eerste vrijdag van het nieuwe Formule 1-seizoen: “Dit was zeker een sterk begin van mijn eerste raceweekend. We hebben ons nog niet zozeer gericht op snelle rondetijden, maar vooral op het rijden van zoveel mogelijk ronden.”

“Ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten van met name de zachte banden, maar we hebben daar voldoende informatie over verzameld en ik denk dat we sowieso een beter beeld hebben van wat we op dit moment kunnen. Er valt echter nog genoeg te bespreken en dat zullen we ook zeker doen in de hoop dat we ook de rest van het weekend sterk kunnen zijn.”