Toro Rosso kende geen probleemloze eerste trainingsdag in Montreal, maar toch zien Jean-Eric Vergne en Daniil Kvyat de rest van het weekend met vertrouwen tegemoet.

Vergne moest de eerste training vroegtijdig beëindigen vanwege een defecte accu. “Desondanks hebben we een goed testprogramma kunnen afwerken”, stelt Vergne, die tweemaal de tiende tijd noteerde. 

“Ik ben nog niet honderd procent gelukkig”, aldus Vergne. “Vanmorgen zag het er veelbelovend uit, maar ’s middags moesten we wat aan snelheid inboeten. Het positieve is dat de lange runs wel goed gingen en we nu weten waar we aan moeten werken om ons morgen te verbeteren.” 

Kvyat had ’s middags last van een benzinelek en dat zorgde voor schade aan de krachtbron. De Russische debutant bleef daardoor op negen ronden steken, terwijl hij graag het circuit nog wat beter had leren kennen. 

“Het is niet ideaal dat er tijd op de baan verloren ging, want ik had hier nog nooit gereden”, zegt Kvyat. “Maar dankzij een nuttige sessie in de simulator had ik snel het goede gevoel te pakken en kon ik agressief door de bochten en over de kerbs.” 

“Het is een interessant circuit, heel anders dan we tot nu toe hebben gehad”, vervolgt hij. “Afgezien van de technische problemen voelde de auto goed aan, dus ik ben nog optimistisch en denk dat we morgen hoog kunnen inzetten.”