*

Toro Rosso tevreden over seizoen tot dusver

Eelco den Boer

Eelco den Boer

30 april 2011 11:19

Toro Rosso tevreden over seizoen tot dusver
Formule1

Het seizoen verloopt voor Toro Rosso vooralsnog volgens verwachting. Een grote update in Monaco moet ervoor zorgen dat het team verder vooruit kan.

“Onze prestaties liggen in lijn met onze verwachtingen na de goede wintertests”, zegt chief engineer Laurent Mekies op de officiële website van Toro Rosso. “We hadden meteen een behoorlijk tempo te pakken en zoals verwacht zijn Williams, Force India en Sauber onze directe concurrenten.”

Mekies verwacht dat de strijd met deze teams het hele seizoen interessant zal blijven. “Dit is ons kampioenschap binnen het kampioenschap”, zegt hij. “Het is onvermijdelijk dat het de ene race beter gaat dan de andere, maar het is goed dat onze auto in staat is om het gevecht met de anderen aan te gaan.”

Om ervoor te zorgen dat dat zo blijft, heeft Toro Rosso twee updates in de pijplijn zitten. De eerste wordt in Monaco geïntroduceerd, de tweede volgt later in het seizoen. “Hopelijk leiden deze twee belangrijke stappen tot nog betere prestaties”, aldus Mekies. “Al kan het zijn dat we door de testrestricties niet direct resultaat zien, omdat de afstelling nog niet optimaal is.”