Toro Rosso is niet zo snel als gehoopt. Zowel Daniel Ricciardo als Jean Eric Vergne konden amper de middenmoot bijhouden en eindigde op een teleurstellende vijftiende en zestiende plaats.

“We zijn gewoon veel langzamer dan we hadden gehoopt”, vertelt Ricciardo. “Ik vind het circuit geweldig, maar het wordt nog leuker als we meet kwalificatiesnelheid vinden. Gelukkig hebben we een dag extra hier om uit te zoeken waarom we niet snel genoeg zijn. Het gaat moeilijk worden om net als vorig jaar een eenstopper te doen, maar we gaan het wel proberen.”

Afgelopen week klaagde Ricciardo nog dat de auto te wisselvallig was. Volgens de Australiër heeft het team de oorzaak gevonden. De vrije training leert echter dat de Toro Rosso gewoon weer terug bij af is.

Vergne ziet na vrijdag meer positieve punten dan zijn teamgenoot. “We reden met verschillende afstellingen en we zoeken nu het beste van beide. Vooral mijn laatste run was goed. We zijn beter dan onze tijden doen vermoeden en kunnen dat in de kwalificatie laten zien.”