Toro Rosso kwam er op het Braziliaanse Interlagos geen moment aan te pas. Een veel te zwakke Renault-krachtbron was daar volgens de heren coureurs debet aan.

Daniil Kvyat kwam met een elfde plaats nog het dichtst in de buurt van de punten. Hij wist zich met een afwijkende strategie lange tijd te handhaven in de top zes, maar verloor uiteindelijk toch terrein. Hij spreekt na afloop dan ook van een ‘zware race’. 

“Ik denk dat er reëel gezien niet meer in zat dan een elfde plaats. Ik heb echt wel mijn best gedaan, maar de Mercedes-aangedreven auto’s waren gewoon een klap sneller op de rechte stukken. Daar is niks tegen te beginnen. We hebben als team alles gegeven en we hopen dat al ons harde werk in Abu Dhabi nog een keer beloond kan worden.”

Teamgenoot Jean-Éric Vergne liep tegen dezelde problemen aan als zijn jongere teammaatje. Hij wist het uiteindelijk tot een dertiende klassering te schoppen, ook niet bepaald waar de Fransman op had ingezet: “Dit is gewoon heel pijnlijk. Ik heb de hele race achter de Force India van Sergio Pérez aangehobbeld, onmachtig om hem te passeren. Zelfs met een opengeklapt DRS-systeem kwamen we topsnelheid tekort.”

“Het was op geen enkele manier mogelijk om vandaag aanspraak te maken op punten”, gaat Vergne verder. “Het was sowieso een zwaar weekend, maar ik heb het eigenlijk alweer achter me gelaten. Ik richt mijn blik veel liever naar voren, op de Grand Prix van Abu Dhabi.”