Hoewel geen van beide Toro Rosso’s ditmaal Q3 wist te bereiken, ging de kwalificatie al iets beter dan de laatste vrije training en heeft het team goede hoop dat deze lijn kan worden doorgetrokken naar de race.

“Ik ben blij dat we de auto hebben kunnen verbeteren”, zegt Jaime Alguersuari. “Ik geloof ook dat we de juiste keuzes hebben gemaakt voor de afstelling en strategie. In de race zijn we meestal beter dan in de kwalificatie en ik denk dat dat morgen opnieuw zo zal zijn.”

“Misschien nog wel meer dan anders, omdat dit circuit ons minder ligt”, vervolgt de Spanjaard, die de vijftiende startplaats bemachtigde. “Dat is zo slecht nog niet. Ik ben ervan overtuigd dat ik me een weg naar voren kan banen en aan het eind van de avond in de punten kan eindigen.”

Ook Sebastien Buemi heeft goede vooruitzichten. “Ik ben tevreden met mijn prestatie, ook al ben ik slechts dertiende”, zegt de Zwitser. “Het gat naar de elfde plaats is maar een tiende. Dat geeft aan hoe moeilijk het was.”

“De gemiddelde snelheid op dit circuit is lager dan de afgelopen races en dat is minder gunstig voor ons”, vervolgt Buemi. “De race zal lang en lastig zijn en ik ga proberen elke kans te grijpen die op mijn pad komt. We moeten in staat zijn om te vechten met de auto’s die direct voor ons staan.”