Toro Rosso-coureurs Carlos Sainz en Daniil Kvyat denken in de vrijdagtrainingen een goede basis te hebben gelegd voor de rest van het raceweekend.

In het geval van Sainz blijkt dat ook wel uit de tijden: de oud-teamgenoot van Max Verstappen stond na beide trainingen bij de eerste tien. In VT1 was hij achtste, daarna tiende.

“Ik zou dit wel een goede vrijdag willen noemen”, verklaart de Spanjaard. “In de eerste training konden we niet alles doen, vanwege de rode vlag, maar we hebben in de tweede sessie ons gehele programma afgewerkt.”

“Het was verder een dag zonder noemenswaardige problemen. Dat is altijd fijn en het betekent ook dat we een goede basis hebben gelegd voor de komende dagen. We moeten nu dus zo verdergaan en dit vol houden”, weet Sainz.

De coureur uit Madrid onderstreept het belang daar ook van, omdat het ‘weer dicht bij elkaar zit’ in het middenveld. “Het zal knokken worden om Q3 te halen, maar dat is wel ons doel.”

Formula One World Championship 2016, Round 7, Canadian Grand Prix, Montreal, Canada, Friday 10 June 2016 - Daniil Kvyat (RUS) Scuderia Toro Rosso STR11.

Kvyat denkt dat Toro Rosso het goed kan doen in Canada.

Kvyat
Daniil Kvyat slaagde er in tegenstelling tot Sainz niet in zich tijdens de vrijdagtrainingen bij de eerste tien te nestelen. Een vijftiende en veertiende plek waren zijn deel. Toch is de Rus niet ontevreden.

“Het was een redelijke en ook nuttige eerste dag. We hebben veel kunnen rijden en dat helpt zeker met oog op de race van zondag. We moeten nog wel wat dingen uitvogelen qua set-up, maar daar is de vrijdagavond voor!”

Net als Sainz meent Kvyat dat Toro Rosso ‘blij mag zijn met dit begin’. Ook hij kaart echter aan dat de verschillen klein zijn in de middenmoot: “Ik vertrouw er echter op dat we een goed resultaat kunnen behalen.”

Kvyat heeft dus vertrouwen, maar gaat de kwalificatie van zaterdag sowieso al op achterstand in: hij moet na afloop drie startplekken inleveren als straf voor een botsing die hij in Monaco veroorzaakte.