Franz Tost, de teambaas van Toro Rosso, heeft bevestigd dat hij graag wil overstappen naar Renault-motoren vanaf 2014. Het satellietteam van Red Bull rijdt nu nog met krachtbronnen van Ferrari.

Tost benadrukt dat de wens niets te maken heeft met tekortkomingen van de huidige motorleverancier, maar dat het uit praktische overwegingen voortkomt. Volgens Tost zou het veel voordelen hebben om gebruik te maken van dezelfde motoren als Red Bull. Dan kan het bijvoorbeeld de versnellingsbak van Red Bull en andere componenten inkopen.

“Maar er is nog geen beslissing genomen”, zegt Tost tegen Formule 1-journalist Adam Cooper. “We zijn in gesprek met Renault en we moeten afwachten wat daar uitkomt. Er is nog niets getekend. We willen wel graag zo snel mogelijk duidelijkheid, want dan kunnen we ons eerder richten op de details.”

In 2014 stapt de Formule 1 over van de huidige atmosferische V8’s naar V6-turbomotoren. “Het wordt een ingewikkeld proces”, zegt Tost over de nieuwe reglementen. “Niet zozeer wat betreft de motor zelf, maar wel de turbo, vanwege de hogere temperaturen. Dat heeft ook weer gevolgen voor de luchtinlaat, koeling en de transmissie. Het moet alleen op elkaar afgestemd zijn, dus is het belangrijk om in een zo vroeg mogelijk stadium te weten met welke partners je samenwerkt.”